kontakt

Pers frukthage

Frukt og bærdyrking er også ein av produksjonane på garden.

Sal i sjølvbetjeningsbod langs FV130.
Ca. f.o.m 10.september  – 30.Oktober.

Produksjon av eplejuice og syltetøy.

epler

Epler

Discovery

Discovery er en halvtidleg eplesort med gulgrøn botnfarge og lys raud dekkfarge. Eplet er middels stort, flatrundt og svært velforma. Skinande raud dekkfarge. Fruktkjøtet er sprøtt og kvitt med søt og god aroma. Gode lagringseigenskapar.

Sesong: September – Oktober.
Summerred

Kanadisk sort. Epla er raude, middels store med litt avlang form. Fruktkjøtet er kremgult, saftig og middels fast med fin smak.

Brukstid: Oktober-Desember.
AROMA/RAUD AROMA
Aroma er ein krysning mellom Filippa og Ingrid Marie. Det er det viktigaste vintereplet. Frukta er stor og varierer frå grøngult til raudt i farge. Fruktkjøtet er gulkvitt, middels fast og særs aromatisk.

Brukstid: Oktober- Februar.
perer

Pærer

Greve Moltke
Ei storfallen og litt butt pære. Grunnfargen er gulgrøn med enkelte grøne partier og ofte er solsida rustraud. Fruktkjøttet er kvitt, saftig og velsmakende.

Bruksområde
Den smaker best moden og kan på ein enkel måte ettermodnast i romtemperatur om den er hard. Pære passer fint som mellommåltid, etter eit måltid eller saman med ost. Pære kan også brukast i fruktsalat, i bakverk, desserter, paier eller hermetiserast.
plommer

Plommer

Reeves
Plomme er kalorifattig og har ein mageregulerande effekt.

Inneheld ein del A-vitamin kalsium og jern.

Bruksområde
Konsum,sylting,i paiar og bakverk
bringeber

Bringebær

Glen Ample
Store, middels mørke bær. God lagringsevne etter hausting. Faste bær med god smak. Dominerande sort i norsk bringebærproduksjon.

Spesielt eigna for friskkonsum.